Натурална българска козметика Phytocode

Днес ще ви запозная с едно бижу на българската козметика, което съм сигурна, че ще допадне на всички фенове на био-козметиката.
Марката Phytocode  е българска и сравнително млада, но за сметка на това е носител на множество награди за продуктите си. Те предлагат натурална бяла козметика с високо съдържание на Розова вода и множество сертифицирани био-екстракти
.
За момента Phytocode имат три основни серии за различните възрастови групи: 20+  35+ и 45+, както и специална серия Red Out  предназначена за кожа, склонна към зачервявания и розацея. Също така фирмата предлага и продукти за коса, с нежни и подхранващи съставки и продукти подходящи за всеки тип кожа.


Продуктите, които подложих на двуседмичен тест наистина ме изненадаха доста приятно с ефективността си и държа да ви разкажа накратко за тях:



Околоочен крем за чувствителна кожа- като консистенция го определям средно подхранващ, не прекалено мазен и бързо попиващ. Усещам някакво много нежно масло в състава му, което кара кожата около очите ми да се чувства освежена, като след глътка студена вода.
Ароматът е съвсем деликатен на рози, но не си мислете за онзи натрапчив мирис от сувенирните щандове. Този е доста по лек и флорален, примесен с още някакво цветно ухание. Не е от най-незабележимите, но не се задържа върху кожата и като цяло нямам оплаквания.










Съставът е напълно натурален, като на доста предни позиции откривам Розова вода,
Пасифлора, Арганово масло, екстракт от Кафяви водорасли, екстракт от Елда и екстракт от Роза Дамаскена.
Определено съм очарована от действието му и състава. Обещанията за подхранена и овлажнена кожа са изпълнени напълно и като бонус мога да добавя икономичността му.


Цената на пълноразмерния продукт е 19 лв за 15 мл, но съдейки по факта , че 3 мл ми стигнаха за 2 седмици бих казала, че съотношението е повече от добро.









Вторият крем е предназначен за младата кожа и е от серията 20+. Обещава хидратиращо и матиращо действие, както и контрол над себумната секреция и свиване на порите.

Откъм хидратация и матиране съм доволна. Кремчето наистина хидратира в дълбочина без да омазнява кожата.Учудващо, но виждам ефект и върху себумната секреция- в тези жеги определено намалява като го използвам. Единствено не видях свиващ ефект върху порите си, но това е доста тежка задача за който и да е крем.
Ароматът отново е леко розов, като околоочния крем и ненатрапчив.







Съставките също са напълно натурални, като преобладават екстрактите от Африканско Бяло Дърво и Илипе,
 Фито-сквален, както и неотменно присъстващата Розова Вода и екстракт от Роза Дамаскена.


Цената на на пълноразмерния продукт от 30мл отново е 19 лв.









Последният продукт от серията за млада кожа е Почистващ и хидратиращ Тоник.
Тук ароматът е доста по-слаб, почти неуловим. Видът и консистенцията са точно като на качествена Розова вода. Аз лично използвам този тоник след измиване и не мога да дам мнение за почистващите му свойства, но определено хидратира добре. Без крем обаче надали ще минете след него.
Основните съставки са Розова вода и масло от Бабасу, както е още няколко екстракта от непознати за мен растения.
Цената за 200мл е 14 лв.






Като цяло продуктите много ми харесаха и смятам да си взема повечето от тях в оригинален размер. За пореден път се убеждавам, че българската козметика не е за подценяване и доста често може да намерите истински съкровища из нея.  Продуктите може да поръчате от официалния сайт на фирмата  http://www.phytocode.bg/shop/rosa-damascena/index.php/
Както и да намерите информация за местата където се предлагат продуктите им. Моят съвет е да се възползвате от мини травъл комплектите, за да изпробвате повече продукти от дадена серия и да прецените как действат върху вашата кожа.

·       *  Продуктите са ми предоставени за проба от Phytocode,  но мнението за тях е изцяло лично и обосновано от личните ми наблюдения.



9 коментара:

  1. А дали кремът им за очи ще помогне и за намаляване на тъмни кръгове?

    ReplyDelete
    Replies
    1. При мен не забелязах такъв ефект. Основната му цел мисля че е да подхранва :)

      Delete
  2. От доста време точех лиги по Phytocode и така и не си взех нищо от тях. Този тоник изглежда много примамливо обаче!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много е хубав. За пръв път използвам тоник, които вместо да изсушава подхранва кожата :) Ако искаш пробвай го мини комплектите.

      Delete
  3. От края на миналата година използвам продуктите на Фитокод и съм изключително доволна от действието им. Каквото и да пробвам ми допада много - кремове, тоник, измивен гел, маска за коса... Може би единствено с изключение на шампоана, от който не видях особен ефект, сравнен с други натурални продукти. Травъл комплектите действително са добър старт.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съвсем наскоро се запознах с тях, но установих че това ми закъснение е грешка :D Обмислям да тествам цялата серия 20+,понеже кожата ми доста ги хареса.

      Delete
  4. Аз за жалост не можах да разбера дали ми харесват,тестерите при мен стигнаха за седмица. А шампоан и маската за 1 ползване :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз не успях да пробвам продуктите за коса, но тези много ми харесаха и смятам да си взема малкия travel set за 25+ :)

      Delete
  5. Като става дума за БГ козметика ето нещо ново което съм сигурна че не сте ползвали, аз наскоро им тествах шампоана и останах доста доволна, сайта им е този
    http://www.flobeauty.com/

    ReplyDelete

 
This site uses cookies from Google to deliver its services.
Bt using this site you agree to the use of cookies.

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Красота без жертви

Красота без жертви

Instagram @nailpolishayaska

Total Pageviews

Followers

/assets.pinterest.com/js/pinit.js">