Project X Cruelty free *update*

Ако си спомняте преди време бях писала на тестването на козметика върху животни и ужасите които произхождат от това.  Тогава се реших стриктно да следи всеки един продукт и марка и да купувам козметика само от брандове които не тестват върху животни.

Още тогава направих основен обзор на козметиката си и отделих нещата, които не спадат към горната категория (за щастие бяха доста малко на брой). Целта на Project X  е да се изразходят дадени продукти до край  за сравнително кратко време. Причините са различни, но моята в частност беше да се отърва от тези продукти възможно най-бързо.  Ето и резултата:




Garnier BB крем за смесена кожа- от топлото време мисля, че консистенцията се промени и продукта започна много силно да мирише на спирт. Също така забелязах, че от него започнаха да ми излизат все повече пъпчики, което преди не се беше случвало. Не успях да го изхабя докрай, но си замина в коша.

Revlon Colorstay Buff 150, Sand Beige 180- два много хубави ФДТ-на които  вече няма да си купувам именно защото Revlon  правят едни от най-бруталните опити върху лабораторни животни.

Buff 150 при последното му отваряне се беше разделил на две фази и просто не ми вдъхна много доверие в този си вид. Въпреки, че на опаковката беше отбелязан срок на годност до 2016, консистенцията определено не беше лицеприятна.

Sand Beige 180 все още удържа фронта, но ще го държа под око за промени в консистенцията.

Maybelline Colossal Go Extreme Volume  изразходвах я напълно, но просто не ме впечатли. Не придаде кой знае какъв обем, дължината също куцаше. В миналото съм използвала други спирали от  Maybelline, които бяха на светлинни години от тази по качество.

Rimmel Stay Matte- една до болка позната пудра на всички блогъри. Единственото от което мога да се оплача е реномето на фирмата. Rimmel  тестват продуктите си върху животни както и Miss Sporty. Самата пудра е хубава: има лек парфюмен аромат, не стои брашняно и като цяло се справя добре с матирането. Не виждам някакъв УАУ ефект при самата издръжливост на грима или невероятно дълго матиране, но определено не е лоша. Мисля, че могат да се намерят добри Cruelty Free варианти.


Е, това беше от мен за днес. Надявам се този пост да  ви накара да се замислите за произхода на продуктите които използвате ежедневно и алтернативите които се предлагат :)


2 коментара:

  1. Аз също се отказах от моята Stay Matt поради същата причина ( заради реномето на марката) и ако мога да те посъветвам :) замених я с матиращата на Essence пак от серията мат. Пудрата им е оризова т.е. бяла, може да се ползва през цялата година без значение от тена на лицето, за това я обичам, не седи брашняно, цената и е около 4-5 лв. по спомени и с матирането се справя по същия начин като тази на Rimmel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Поздравления за постъпката! :) А тази на Essence трябва да я пробвам непременно.

      Delete

 
This site uses cookies from Google to deliver its services.
Bt using this site you agree to the use of cookies.

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Красота без жертви

Красота без жертви

Instagram @nailpolishayaska

Total Pageviews

Followers

/assets.pinterest.com/js/pinit.js">