SPA Терапии за лице- Същност и Видове


От доста време проучвам въпроса с различните видове терапии за лице (facials- от англ.) и кои са най подходящи за моята кожа.  За справка може да видите козметичния ми профил. Но нека първо ви запозная с тези услуги и какво точно представляват те.
    
Лицевите терапии се предлагат в козметичните и СПА- центровете, като се различават по вид, съставки и времетраене според видовете кожа и нуждите на клиента. Всеки център има собствени разновидности на тези терапии, но след прочитане на доста статии останах с впечатлението, че могат да се разделят на няколко основни вида:


·      


                   За мазна и смесена кожа-включва продукти специално селектирани за този вид кожа. Доста често в услугата се включва и процедура за премахване на черни точки. Скрабовете при този тип процедури залагат основно на механичния пилинг с гранули. Маските задължително включват в състава си хума или глина и ся зя дълбоко почистване и отнемане на излишния себум.
·      


         


       За суха и чувствителна кожа- тук продуктите коренно се различават по състав от тези за мазна кожа. Ще ви посъветвам да обърнете внимание какви продукти използва козметичката ви и дали са съвместими с вашия тип кожа. Забелязала съм , че у нас е честа практика един тип продукти за измиване или ексфолианти да се използват при различни кожи, с цел да се спести някой лев. Не при всички е така, но обърнете внимание, следващия път когато се подлагате на тази процедура. Продуктите за суха и чувствителна кожа трябва да са овлажняващи и без агресивни съставки. Абсолютно се забраняват груби ексфолианти и глинени маски, тъй като те допълнително изсушават кожата. Пилингът е най- добре да бъде ензимен, за да се избегне механичното дразнене.Маската след него трябва да бъде овлажняваща или подхранваща, за да възвърне баланса на кожата.

·    


               За нормална кожа-  тук могат да се използват продукти предназначени за нормална кожа. В зависимост от нейната поносимост ексфолирането може да стане със скраб или ензимен пилинг. Маската също може да бъде глинена, с кал или подхранваща в зависимост от конкретните предпочитания на клиента.


·   


                За подмладяване и регенериране-признавам,че тук нямам никакъв опит и затова не мога да изкажа компетентно мнение за състава на продуктите, които се използват.




В някои салони и центрове към процедурата се включва и масаж на лицето, но може да бъде и отделен.
Като цяло процедурата се извършва няколко прости стъпки като следва строга последователност:
1

.                                                             1.     Премахване на грима
                                                              2.    Двойно почистване на с гел, пяна или друго средство
                                                             3.   Ексфолиране
                                                       4.   Почистване на помощта на инструмент- не при всички терапии
.                                                       5.    Маска
                                                        6.   Минаване с тоник
                                                        7.   Овлажняващ крем

Във втората част на тази публикация ще ви разкажа в детайли как прилагам тези козметични терапии в домашни условия и струва ли си човек да дава толкова пари, за да ги получи в СПА- център.

Надявам се публикацията ми да ви е била интересна и информативна.Ако имате някакви въпроси или мнения може да ги споделите в коментарите.

0 коментара:

Post a Comment

 
This site uses cookies from Google to deliver its services.
Bt using this site you agree to the use of cookies.

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Красота без жертви

Красота без жертви

Instagram @nailpolishayaska

Total Pageviews

Followers

/assets.pinterest.com/js/pinit.js">