DIY шоколадов ексфолиант за устни

Днес съм на вълна ,,направи си сам"  и реших да ви покажа една много лесна и бърза рецепта за домашен ексфолиант, подобен на тези от Lush. Като направих равносметка излезе, че домашният вариант излиза доста по-евтино и може да се направят различни разновидности.
Но повече за това, накрая. Да започваме!


                                                                 

                                                      Необходими продукти:



 - кафява захар или тръстикова или кокосова. Аз лично имах под ръка  кокосова, която е по-фина като текстура                                        

   -течно базово масло. Използвах бадемово, но вие може да използвате и  жожоба, орехово, лешниково, кайсиево и др. Умишлено пропускам зехтина, понеже той има специфична миризма, а в тази рецепта ще използваме вече готови аромати.                          

   -аромати. Тук имате огромен избор. В магазинчето, от което закупих всичко  се предлагат най-различни по вид аромати, подходящи както за козметика,така и за храни. Напълно безвредни са.  ВАЖНО!  Тук не става въпрос за етерични масла, а за хранителни аромати. Етеричните масла НЕ са безвредни при поглъщане и горещо съм против тяхното използване в  продукти за устните.                                   


    -малко бурканче за готовия продукт.


 Всички продукти закупих от Магазинчето за домашна козметика. Цените са ниски, разнообразието от продукти голямо, а като бонус имат и фейсбук страничка с готови продукти и рецепти за ентусиасти като мен :) Всички съставки без захарта, която вече имах, излезнаха 10 лева, което според мен е страхотно бюджетно решение вместо лъшовските. 


    Забъркването е          супер лесно:
 в зависимост от          количеството               което искате,              добавяте няколко        лъжички захар и 1  по-малко масло.       Целта е консистенцията да   не стане прекалено   водниста и да се         разтича по устните.  Може да добавите 5-6 капки аромат по ваш избор.           
                 





По-горе забравих да спомена за базовото масло: избягвайте твърдите масла като кокосово и какаово. Въпреки силните им овлажнителни свойства, те са твърди при стайна температура и в през по-студените месеци ексфолианта ви ще стане прекалено твърд и неизползваем.






След като добавите всичко разбъркайте добре маслото и захарта, до получаване на захарна каша.  После отсипете нужното количество в бурканчето и voila! Домашен захарен ексфолинт за устни с шоколад.  Да ви призная на вкус е също толкова сладък, колкото и истинския шоколад и е доста пристастяващ :)





  

2 коментара:

  1. Тъкмо и аз тези дни подготвям публикация за моят домашен кокосово-лимонов ексфолиант за тяло. Много ми допада и твоят вариант!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Може да си спретнем цяла серия с различни видове :D Чакам да прочета и твоята рецепта с интерес :)

      Delete

 
This site uses cookies from Google to deliver its services.
Bt using this site you agree to the use of cookies.

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Красота без жертви

Красота без жертви

Instagram @nailpolishayaska

Total Pageviews

Followers

/assets.pinterest.com/js/pinit.js">