Тестване върху животни- А вие бихте ли се отказали от спирала си ако знаехте истината?


Поради естеството на тази обширна и доста противоречива тема, реших съвсем накратко да ви представя тази информация, с помощта на нагледен снимков и видео материал.

Предупреждавам, че видеото и снимките наистина не са за хора със слаби сърца и са публикувани тук с цел да шокират и едновременно с това информират читателите за тази практика.    Ако не може да понесете тези кадри скролнете екрана по-надолу за няколко много полезни линка, както и списък на добрите козметични марки, който ще ви бъдат от полза ако решите да направите промени в списъка ви за пазаруване.

Може да намерите и втората ми публикация на тази тема ТУК

                                               Гледайте на собствен риск!





Source: Peta- "1..2..3.. testing"





                                             
Source: Lush- "Bright eyes"











Ако сте успели да изгледате видеата и снимките, предполагам че у вас бушуват различни емоции- от гняв, през отвращение,  до тъга. Поне при мен беше така първия път когато ги видях (и все още изникват като стане дума за тази тема). Няма да ви лъжа-тези животни страдат. Много!

И тук е момента някои хора да се оправдаят с репликата ,, Ама моето здраве е по- важно!" На тях мога да им кажа само едно- поставете вашия домашен любимец на мястото на тези животни и повторете горното изречение. Ще можете ли? 


В този блог няма да намерите ревюта на продукти от високия клас като Chanel, Dior, Guerlain и съшо така няма да намерите ревюта на за по-комерсиалните марки като L'Oreal, Maybelline, Garnier. Причината за това е че всички те са в черния списък. Ако това не ви харесва, може спокойно да затворите прозорчето на браузъра и да забравите за този блог.

Но на тези които искат да научат повече за съвестното пазаруване на козметика, както и да намерят много по- изгодни вариенти на горните марки, мога само да кажа: Браво! И добре дошли. Следващият списък с добри козметични марки е за вас!


Списък на фирмите които не тестват продуктите си върху животни


Може да го намерите и като отделна страница в горе в навигацията на блога под името ,,Cruelty Free Brands"    


Относно публикациите в този блог: поради постоянно променящия се статут на повечето компании, имам ревюта за дадени продукти на фирми които вече НЕ СА cruelty free. Реших да отбележа тези постове с * в заглавието вместо да ги изтрия. По този начин оставям избора дали да ги четете на вас. Аз със сигурност няма да закупя нищо повече от тях.

3 коментара:

  1. Много се радвам, че открих тази публикация! Повече няма да използвам такава козметика!!!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Отказах се от голямо количество боклуци по тази причина. Намерих им много по-добри заместители, без жестокост :)

    ReplyDelete

 
This site uses cookies from Google to deliver its services.
Bt using this site you agree to the use of cookies.

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Красота без жертви

Красота без жертви

Instagram @nailpolishayaska

Total Pageviews

Followers

/assets.pinterest.com/js/pinit.js">