Alverde Aqua Meeresalge- тоник за лице с водорасли

Серията Aqua Meeresalge на Alverde е насочена към хора с мазна и смесена кожа. След като останах много доволна от измивния гел ( за който може да прочетете ТУК)  реших да тествам и тоника от тази серия. Ето и впечатленията ми:




Опаковка: типичната за марката леко тумбеста пластмасова бутилка с морско синьо капаче. Нищо толкова необичайно.


 Текстура: най-точно мога да я определя като свежа морска вода със съвсем лек аромат на нещо океанско. Няма частички като при тоника от серията с хума и течността е прозрачна на цвят.






Ефект: нанесен върху добре почистено лице, този тоник дава лека хидратация на кожата. Не бих ви препоръчала да заложите само на него за хидратиране, понеже е доста лек, но определено кожата се усеща по-мека и гладка. Като бонус мога до посоча и намалелите пъпчици при редовната му употреба. Аз го използвам след измивния гел, за да ремахна евентуално останалите остатъци от грим и за цялостно освежаване на лицето.
















Състав: на едно от първите места виждаме морска вода, екстракт от кафяви водорасли, алкохол, екстракт от зелени водораслия млечна киселина и глицерин. Като цяло тази комбинация е доста сполучлива за по-мазната кожа като водораслите и глицеринът осигуряват нужната хидратация.







Цена: по спомен беше около 4-5 лв за 150 мл.


Като цяло мога да препоръчам този тоник като допълнителна стъпка в грижата за мазната и смесена кожа. Още по-добър е ефектът ако го комбинирате с останалите продукти от серията на Alverde Aqua Meeresalge.

2 коментара:

  1. Леко съм скептична към тази козметика, въпреки че ефекта който ми описвате ми дава надежда. Аз лично използвам козметиката на Mixa и засега съм доволна. Който има мазна кожа може да я опита.

    ReplyDelete
    Replies
    1. При всеки човек може да има различен ефект дадена козметика Аз съм пробвала продуктите на Mixa, но получих алергична реакция и почервеняване на кожата. Бялата козметика е доста индивидуално нещо, но не пречи да се пробват различни марки, докато човек открие своята. :)

      Delete

 
This site uses cookies from Google to deliver its services.
Bt using this site you agree to the use of cookies.

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Красота без жертви

Красота без жертви

Instagram @nailpolishayaska

Total Pageviews

Followers

/assets.pinterest.com/js/pinit.js">