#bgbloggertalk Водене на Блог- Как? Защо? Кога?

Благодарение на Мани от Mannierox и Нина от Nina Haveheart, които са създателките открих този таг #bgbloggertalk. Неговата цел е да обединява българските блогове  и да спомага за по-лесното комуникиране, споделяне на идеи и съвети относно воденето на блог.


Ако сте забелязали в заглавието на статията поставих три въпроса, които според мен са най-важните при създаването на блог. Днес ще ви дам моите отговори на тези три въпроса и кратката история за създаването на Nail Polish Addict. Надявам се да ви е интересно.


Защо?   Идеята за този блог се зароди преди 3 години, когато още бях в гимназията. Но поради някаква причина бях решила, че няма да имам никакви читатели и оставих създаването му на заден план.  Година по-късно по време на първата ми сесия внезапно отново ме обзе непреодолимото желание да създам малко свое местенце в мрежата, където да споделям интересите си.  И блогът се роди. Е, първоначално беше замислен като блог на nail art, но страстта ми над козметика надделя и се превърна в бюти блог.

Кога?   Първоначално пишех доста рядко публикации, просто защото фотографските ми умения бяха на плачевно ниво. Не че сега са много по-добре, но като гледам назад в историята, някои от снимките са направо потресаващи и се чудя защо изобщо съм ги оставила да съществуват. Но същевременно те ми напомнят откъде съм започнала, своеобразна карта  назад във времето и затова ме е жал да ги изтрия.

Сега се старая да публикувам статии поне веднъж седмично, но често се натъквам на нещо интересно и нямам търпение да го споделя с вас, така че понякога  се случва да пиша няколко дни подред.

Как?   Писането трябва да идва отвътре. Не може насила да се опитваш да създадеш нещо, просто защото накрая резултата винаги си личи. Пиша когато имам вдъхновение, ( слава богу още не си е тръгнало )  без предварителни графици, готови статии и прочие. Единствената чернова която държа е пълна с примерни заглавия на публикации и постоянно търпи промени.

Една статия според мен трябва да се откроява с личен стил и добра информация, комбинирана с подходящи снимки, за да бъде максимално полезна на читателя. Защото като се замислите основната цел на бюти блоговете е това- да бъдем полезни със съвети за новите и изпитани козметични продукти. Малко се отплесвам от темата, но наскоро четох проучване, според което около 70 процента от хората се доверяват именно на бюти блоговете преди да купят даден козметичен продукт. Като основна причина за това беше посочено честното и неплатено мнение на автора.  В днешния свят, изпълнен с всевъзможни медии, които се опитват да се надлъгват, смятам че съществуването на блогове като нашите е от доста голяма значение.

Лично аз винаги изказвам напълно обективното си мнение за даден продукт без значение дали е мостра, подарък или закупен с лични средства. Продукта е продукт и начина по който съм се сдобила с него не влияе върху преценката ми относно качеството му.

Относно снимките... тук не мога да се изкажа компетентно, понеже не разполагам с професионална фотографска апаратура. Някои от блоговете на колежките спокойно конкурират списания, за което мога да им кажа само едно голямо БРАВО! Възхищавам се на красивите снимки и композиции и се надявам някой ден и аз да имам възможността да да правя такива. Но засега разполагам само със смартфон и дневна светлина, поради което повечето снимки са на бял фон- с цел да се откроят максимално детайлите на всеки продукт. Извинявам се на читателите за по- ниското качество спрямо другите, но за момента това са ресурсите с които разполагам.


Като заключение искам да благодаря на всичките си читатели и последователи- вие осмисляте всичкия положен труд и време и благодарение на вас намирам ново вдъхновение. Благодаря ви, че избрахте блога ми и ще се старая да бъда полезна по всякакъв начин. Не се колебайте да ми задавате въпроси на имейл или в страницата в Facebook




* Снимката е взета от интернет. Не притежавам права върху нея.

6 коментара:

  1. Много хубава статия.
    Блогерите могат да бъдат много влиятелни, стига да не са толкова лесно купуваеми.
    Аз чета доста блогове и предпочитам блогерите като медия пред официозната преса, тв и т.н.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз съм на същото мнение. Най-важното за един блог е обективното мнение на автора му иначе цялата идея се обезмисля, ако блоговете се превърнат в още един източник на платена реклама.

      Delete
  2. Добре списвaш. Редовно, снимките сa си ок, с плaм.

    Единствения кусор е... че пусто много женски рaботи и не върви дa те следвa мъжкa aудитория.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси :) Блога е на такава тематика, макар че може и да успея да убедя гаджето да включи някоя рубрика за коли, че е запален фен :D

      Delete
  3. Прекрасен пост, беше ми интересно да разбера твоите мисли относно твоя блог и блогването. И не се притеснявай, снимките ти са добре. От далеч си личи, че се стараеш, а това най-важно!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за подкрепата и също за създаването на този таг. :) Наистина е много интересно да надникнеш зад кулисите така да се каже и да опознаеш човека зад блога. :)

      Delete

 
This site uses cookies from Google to deliver its services.
Bt using this site you agree to the use of cookies.

Bloglovin

Follow on Bloglovin

Красота без жертви

Красота без жертви

Instagram @nailpolishayaska

Total Pageviews

Followers

/assets.pinterest.com/js/pinit.js">